Barista II

Door Angelique op 03/04/12

Meerseniersstraat 16
9000 Gent

0485/97.90.89  
www.mybarista.be

Openingsuren
maandag gesloten
dinsdag 08:00 tot 18:30
woensdag 08:00 tot 18:30
donderdag 08:00 tot 18:30
vrijdag 08:00 tot 18:30
zaterdag 09:30 tot 18:30
zondag 09:30 tot 18:00

 

Over Barista II

Sinds september 2009 heeft Barista er een klein broertje bij, maak kennis met Barista II!

Barista II blijft trouw aan het concept en hier wordt de koffie bereid volgens Italiaanse recepten. De kaart legt uit dat een barista een 'sommelier' van de koffie is. "Iemand die de kunst van het koffiezetten tot in de puntjes beheerst, een professional die alles weet over de soorten koffiebonen, kwaliteit, gebruik & onderhoud van de koffiemachine en de verschillende koffierecepten." Barista nam in het verleden al deel aan het World Barista Championship. Dé perfecte plek voor koffie lovers dus!


Gelegen bij de Vrijdagmarkt, en aan het water, is dit de ideale spot om rustig te komen ontbijten. Dit pand is een stuk groter dan dat aan het Hippoliet Lippensplein en met het retrobehang wordt een cosy omgeving gecreëerd om lekker lang te lunchen. Je kiest tussen quiches, croques, slaatjes, een dagsoep of een eerlijke boterham.

Je kan er trouwens het très fashionable bio 'coconut water' drinken ;) Vergeet zeker niet het suggestiebord te bekijken!


Elke dag is er vers brood en zijn er koeken van biobakkerij de Trog. Wanneer je binnen stapt, kan je moeilijk naast de homemade cakes, cookies en taarten kijken. Wie tussen het shoppen nood heeft aan een sugar shot is hier zeker aan het juiste adres. Voor ons mag je alvast reserveren :-)

Nu nog wachten op de eerste zonnestralen zodat we van een heerlijke moelleux en cappucchino kunnen genieten op het terras!

Tekst & beeld door Astrid Zwaenepoel.

Labeled: Barsita, Gent, Vrijdagmarkt, World Barista Championship, bio, de Trog, koffie, lunch, ontbijt


You might this


blog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram