Ra Paris

Door Patricia op 03/02/12

14 Rue De la Corderie
75003 Parijs

www.ra13.be

Openingsuren
maandag gesloten
dinsdag 11:00 tot 19:00
woensdag 11:00 tot 19:00
donderdag 11:00 tot 19:00
vrijdag 11:00 tot 19:00
zaterdag 11:00 tot 19:00
zondag gesloten

 

Over Ra Paris

Ra Antwerpen heeft sinds het begin der tijden de harten en portefeuilles van Belmodo.tv weten te veroveren. De shop werd snel één van de favoriete hang out spots van Tiany, we steunden hun verschillende mooie intitiatieven en we gingen maar al te graag naar de Birthday bash van de shop. Ra's eigenste Romain Brau werd zelfs een tijdje Guest Editor op onze site, dus we hoeven niet te vertellen dat onze liefde eigenlijk geen grenzen kent...

Nu is er nog meer om lief te hebben, want Ra opende zopas een vestiging in Parijs. En wat voor één! Na verschillende tijdelijke exposities in de Franse hoofdstad kozen stichters Anna Kushnerova en Romain Brau voor een permanente shop, die net zoals Ra Antwerpen hun liefde voor mode en kunst mooi verzoent. 

De inrichting van het pand was een passieproject van Anna en Romain, die kozen voor een 1920's vibe. Het decor werd dan ook opgebouwd in samenwerking met ambachtelijke meesters in hout en metaal, waar onder andere de indrukwekkende gegraveerde bronzen deur een resultaat van is. Het theatrale en nostalgische wordt verder gevoed door  zware gordijnen, tapijten, kamerschermen... die je meteen terug naar het begin van de twintigste eeuw bombarderen.

In dit kader biedt Ra prachtige kledij aan van onder andere Meadham Kirchhoff, Serkan Cura en Bernhard Willhelm en net zoals in Antwerpen komen ook vintagelovers aan hun trekken. Om je helemaal terug in de tijd te bombarderen houdt Ra in dit kader Salon events als lezingen, performance art en intieme modeshows. Kortom, de plek om je een echte bohémien te wanen. Koop dus maar snel dat Thalys-ticket en trek naar de bronzen deur in de Rue De La Corderie voor een flinke dosis inspiratie. Het is meer dan de moeite waard.

PS: Check hieronder ook de beelden van de opening met de presentatie van Serkan Cura. Prachtig!
Foto's opening (c) Julien Da Costa.

Labeled: 1920s, Anna Kushnerova, Bernhard Willhelm, Opening hours, Ra Paris, Romain Brau, Serkan Cura, art, avant garde, kunst, ra 13


You might this


blog comments powered by Disqus
can't convert nil into String
Naar boven

    Instagram