The Last Tuesday Society

Door Patricia op 31/03/11

11 Mare Street
E8 4RP Hackney

www.thelasttuesdaysociety.org

Openingsuren
maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12:00 tot 19:00
donderdag 12:00 tot 19:00
vrijdag 12:00 tot 19:00
zaterdag 12:00 tot 19:00
zondag 11:00 tot 19:00

Over The Last Tuesday Society

Al wie van curiositeiten houdt, spits de oren. Gevoelige zielen, laat deze tip misschien beter links liggen. Want de Last Tuesday Society is niet zomaar een winkel, verre van. Technisch gezien beperkt het shopgedeelte van deze organisatie zich zelfs maar tot "Victor Wynd's little shop of Horrors". Pardon? Jawel, de shop bestaat uit allerlei opgezette dieren, medisch materiaal uit een vorige tijd, skeletten, etc... De shop recreëert en reïnterpreteert het 17e eeuwse rariteitenkabinet, binnen het kader van de 21e eeuw. Dierenliefhebbers, geen paniek, want alle opgezette dieren die in de shop te vinden zijn, zijn loooong gone, roadkill, of een natuurlijke dood gestorven. Als toegewijde vegetariërs willen de mensen van de Last Tuesday Society de dingen van de natuur het respect geven dat ze verdienen. Dat horen we graag. 

shop8

Victor Wynd's little shop of Horrors is te vinden in Hackney, voor veel citytrippers nog onbekend terrein bij het bezoeken van London. Het is een mengeling van Eastenders en amounts of hipsters waarvan de gemiddelde mens niet weet dat ze bestaan. Denk: gokcafés en schrale pizzatenten naast dé pub van het moment en hippe kunstgalerijen. Also known as the place I've called home de voorbije zeven maanden. In het midden van al dit moois vind je de Last Tuesday Society en zijn shop. In een mini winkeltje waar de opgezette vleermuizen en ogen op sterk water wel zéér dichtbij je persoonlijke bubbel komen, en waar geen centimeter onbenut is.

shop5

In de kelder vind je het museum, een extensie van de shop. Beide zalen zijn af te huren voor recepties en evenementen. Verder zijn er ook lezingen en organiseert de organisatie zelf ook bals en lenen ze rekwisieten uit voor films, televisie en theater. En voor liefhebbers van taxidermie die niet in Londen raken, is er nog steeds de online shop, waar je een leeuwenjong kan bestellen voor zo'n 900 pond.

shopfront

Extentriekelingen, haal je hart op en trek naar Hackney, The Last Tuesday Society is wonderfully weird.

Labeled: Hackney, London, The last tuesday society, Victor Wynd, rariteitenkabinet


You might this


blog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram