The Laundromat Cafe

Door Catherine op 25/03/12

Elmegade 15
2200 Kopenhagen
Denemarken

+45 35 35 26 72
www.thelaundromatcafe.com

Openingsuren
maandag 08:00 tot 24:00
dinsdag 08:00 tot 24:00
woensdag 08:00 tot 24:00
donderdag 08:00 tot 24:00
vrijdag 08:00 tot 24:00
zaterdag 10:00 tot 24:00
zondag 10:00 tot 24:00

 

Over The Laundromat Cafe

Multitasken is hot, en levensnoodzakelijk in deze moderne tijden. Gelukkig zijn er plekken zoals The Laundromat Cafe in Kopenhagen, waar ze je het leven makkelijker proberen maken.

The Laundromat Cafe is zoals de naam doet vermoeden een combinatie van een café en wasserette. Deze koffiebar/resto opende in 2004 & is gevestigd in de multiculturele wijk Nørrebro, waar het opletten is voor fietsende hipsters & stikt van de coole vintagewinkels

Ondertussen is er ook een tweede vestiging in Kopenhagen, eentje in Frederiksberg & in Rejkjavik, maar de Laundromat in de straat Elmegade was de allereerste. Op het menu vind je heerlijke koffies, milkshakes & cakes, maar ook breakfast, brunch & burgers. De kaart is er enkel in het Deens verkrijgbaar, maar de vriendelijke serveuses spelen graag vertaler. 

Naast versnaperingen biedt Laundromat ook verpozing. Het was één van de eerste adressen in Kopenhagen met gratis internet & er is een uitgebreide selectie tijdschriften om te lezen terwijl je was draait. De toog staat vol boeken, die trouwens allemaal te koop zijn! Verder moedigt het café het spelen van Yahtzee & Backgammon aan.


Het interieur van Laundromat is retro & huiselijk. De oranje wasmachines zijn natuurlijk aandachtstrekkers, net als de kaartjes & posters met quirky slogans.

Aan tafels reserveren doen ze hier niet. Je moet dus een beetje geluk hebben om een plekje te bemachtigen in deze hotspot. Gelukkig is Laundromat elke dag van vroeg tot laat open.

Of je nu 's ochtends voor een lege kast & volle wasmand komt te staan, of 's avonds een uur voor je date wijn op je favo jurk morst, dit is de place to be!


Beeld: Catherine Kosters, Christin Ho, Laundromat.

Labeled: Copenhagen, Kopenhagen, Laundromat, Norrebro, Taste, The Laundromat Cafe, brunch, burger, koffiebar, lunch, ontbijt, restaurant, wasserette


You might this


blog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram