Illums Bolighus

Door Catherine op 15/04/12

Amagertorv 10
1160 Kopenhagen
Denemarken

+45 3314 1941
www.illumsbolighus.com

Openingsuren
maandag 10:00 tot 18:00
dinsdag 10:00 tot 18:00
woensdag 10:00 tot 18:00
donderdag 10:00 tot 18:00
vrijdag 10:00 tot 19:00
zaterdag 10:00 tot 18:00
zondag gesloten

Voor de exacte openingsuren per week, koopzondagen en uitzonderlijke sluitingsdagen, zie de website.

Over Illums Bolighus

Een trip naar Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan Illums Bolighus, dé Deense stijltempel aan de drukke winkelstraat Amagertorv.

Het is moeilijk om naast het gebouw kijken, dat in 1961 door de architect Kay Kørbing pal in het centrum van Kopenhagen werd neergezet.

Oorspronkelijk was de winkel in handen van de families Illum, Berg & Trock-Jansen, die ook de department store Illum in hun bezit hadden.

Illum - de Scandinavische variant van Barneys - ligt slechts een boogscheut verwijderd, maar heeft tegenwoordig niets meer met Illums Bolighus te maken. Focust die eerste op fashion, dan trekt Illums Bolighus de kaart van interieurdesign.

Op de eerste verdieping van het shopwalhalla huist wel een uitgebreide modeafdeling, maar dat is vreemd genoeg níet de reden dat we hier zo graag komen.

Om Carrie Bradshaw te parafraseren: "Sometimes a girl just needs to cheat on fashion with furniture!"


Wie houdt van designmeubelen & fancy homewares voelt zich in Illums Bolighus een kind in een snoepwinkel.

Je vindt er klassiekers genre de Louis Ghost van Philippe Starck voor Kartell & de bekende Eames-stoelen naast contemporaine ontwerpen van Hay of &Tradition

Alles is prachtig uitgestald in de etalages & de winkel zelf, van verlichting tot ieniemini accessoires. Die laatste zijn eigenlijk het leukst - en het meest betaalbaar.

Want niet onbelangrijk: de prijs die je betaalt voor zo'n interieur eye-catcher is doorgaans behoorlijk imposant. De Louis Ghost (boven 1) kost bijvoorbeeld € 270 & de ShuffleTable van &Tradition (boven 2 & 3) € 402. 


De kan van Georg Jensen betaal je € 329, de bloklamp van Design House Stockholm € 194, de klok van Normann Copenhagen € 40 (oef!) & de tafel van Hay € 201.

Boven je budget? Neem eens een kijkje in de uitverkoophoek, waar je het hele jaar door afgeprijsde artikelen kan scoren!


Naast de winkel op Amagertorv zijn er ondertussen onder andere mini shops op Copenhagen Airport & in Tivoli Gardens plus flagships stores in Oslo & Stockholm

Illums Bolighus is sinds 1997 Koninklijk Hofleverancier van Denemarken & het mag duidelijk zijn dat dit dé perfecte plek is om te fantaseren over je droominterieur.

If I was a rich girl, nananananana.

Beeld: Visit Copenhagen, World Travel Images, Kirsten Stabler.

Labeled: Amagertorv, Copenhagen, Denemarken, Eames, Hay, Illums Bolighus, Kartell, Kopenhagen, design, furniture, interieur, interior, meubelen, shop


You might this


blog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram