42°RAW

Door Catherine op 19/02/12

Pilestræde 32
1112 Kopenhagen
Denemarken

+45 3212 3210
www.42raw.com

Openingsuren
maandag 10:00 tot 20:00
dinsdag 10:00 tot 20:00
woensdag 10:00 tot 20:00
donderdag 10:00 tot 20:00
vrijdag 10:00 tot 20:00
zaterdag 10:00 tot 18:00
zondag 11:00 tot 17:00

 

Over 42°RAW

De Denen zijn een gezond volkje. In de hoofdstad zie je ze vrolijk rondfietsen bij -15° C, met frisse huidjes en wapperende haren. Obesitas lijkt er haast niet te bestaan, net als slechte smaak trouwens.

Hoe dat allemaal zo komt? Geen idee, maar de lokale cuisine zou er wel eens voor iets tussen kunnen zitten. Naast smørrebrød struikel je in Kopenhagen namelijk over de gezonde eetadresjes. Eén van onze favorieten? 42°RAW, waar alles draait rond the natural state of things.

Lekker Rauw

In het kleine restaurantje in de fijne Pilestræde, een zijstraat van de bekende winkelstraat Strøget, serveren ze gerechten die maximum gekookt zijn tot 42°. Zoals de naam al zegt dus: rauw.

Vergeet snel alle duffe stereotypen over gezond en biologisch eten, 42°Raw heeft inventieve recepten op de kaart staan die goed vullen en nooit vervelen, hoofdzakelijk opgebouwd rond seizoensgebonden ingrediënten en allemaal volledig plantaardig.

De kaart is beperkt, maar wisselt regelmatig en bevat steeds een paar toppers. Er is bijvoorbeeld een "lasagna" van tomaten, pesto, walnoten, cashews en babyspinazie, een chili sin carne met salade en room, en een heerlijke hummussnack.

Je kan je niet inbeelden dat al deze gerechten rauw te verteren zijn? Bereid je voor om radicaal van gedachten te veranderen.D'ough!

De sapjes bij RAW zijn vernoemd naar wereldsteden en de smoothiecombinaties kan je op z'n minst verrassend noemen. Spinazie-munt of cacao-dadel, het smaakt echt dùizend keer beter dan je had durven denken. De dessertjes zijn trouwens vermaard in heel Kopenhagen, echte must-tries en hét excuus om rauw deeg te eten, yummm....


Small World

42°RAW is mini en je kan er geen tafels reserveren. Sterker nog: er staan zelfs geen echte tafels, enkel een soort trapconstructie om op te zitten en een paar krukken. Dat past wonderwel bij de hele opzet en zorgt ervoor dat de sfeer gezellig informeel blijft. En zelfs als alle bankjes bezet zijn, don't worry: ze doen hier ook aan take-away - verpakt in biologisch afbreekbare meeneemboxen, of wat had je verwacht? 

Raak je danig geïnfecteerd door de gezondheidsmicrobe, dan kan je meteen een kookboek aanschaffen om thuis zelf met rauw voedsel aan de slag te gaan. Die healthy new you ligt binnen handbereik, echt waar.


Niet onbelangrijk in het dure Kopenhagen: de prijzen liggen hier niet al te zwaar op de maag. Voor de meeste gerechten betaal je bij RAW niet meer dan 128 Deense Kronen, zo'n € 13,-. Een sapje heb je voor € 6,50.

Het perfecte adres dus voor wie zich na een paar dagen Kopenhagen plots een vadsige Bourgondiër voelt en spontaan zin krijgt om het roer drastisch om te gooien. Voor ons enkel nog rauwkost, thank you very much!

Beeld: Christin Ho, Loop.

Labeled: Denemarken, Kopenhagen, Taste, biologisch, food, health, rauw, restaurant, take-away, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie


You might this


blog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram