Louis Vuitton Prefall 2012

Door Tiany op 17/04/12


Sommige designers hebben een unstoppable inspiration overload en tekenen de ene collectie na de andere. Eén daarvan is Marc Jacobs: de Creative Director van Louis Vuitton stelt de Prefall 2012 collection van het Franse modehuis voor. Deze lijn is volledig geïnspireerd op de Franse architecte Charlotte Perriand, 1 van de grootste ladies uit de Europese designgeschiedenis. Ze ontwierp o.a. de kantoren van Air France en werkte mee aan het ontwerp van het Franse skioord Les ArcsBovenaan: De Louis Vuitton Prefall 2012 collection - Onderaan: Franse architecte Charlotte Perriand

De Prefall 2012 collectie bestaat uit typische herfstkleuren als donkerblauw, bruin, geel & groen. De ready-to-wear lijn oogt très féminin maar heeft toch enkele mannelijke invloeden: de militaire details en ruitmotieven zorgen voor een stoerdere touch. Yiehaaaaa!


PETA-aanhangers zullen in deze collectie hun dada niet vinden, because fur is everywhere. Zowel de rokken, kraagjes en vestjes als de schoenen & handbags krijgen een laagje vossenbont, there's really no escape. Ook kalfsleder komt enkele keren terug in o.a. lederen rokken & ultraskinny pants


De schoenen herken je misschien nog van de Louis Vuitton SS2012 collectie: ook in de herfst schuiven we 50's pumps aan onze voeten. Daarnaast maakt de iconische handbag Papillon (foto hierboven) z'n comeback. De ovalen lederen handtas krijgt nu een groene versie, uiteraard met de typische Monogram print. Gorgeous!Met de zomer in het vooruitzicht kunnen we ons nog niet aan deze Prefall collection wagen, maar hé, dromen kan nooit kwaad! ;-) Voor meer Louis Vuitton info surf naar www.louisvuitton.com!

Met medewerking van Zoé Van Nieuwenhove. 

Labeled: Charlotte Perriand, Les Arcs, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Papillon, Prefall 2012, architecte, handtas, herfst, kalfsleder, monogram, vossenbontblog comments powered by Disqus Naar boven

    Instagram