Yves Drieghe & Bert Pieters

Belmodo.tv Guest Editor 19/03/2012–01/04/2012

Guest-editors-De-Invasie-Yves-Drieghe-&-Bert-Pieters-Belmodo.tv-handtekening

Deze jongens zijn duizendpoten. Je kent ze misschien als oprichters van De Invasie: het platform voor jonge ontwerpers dat strijdbaar België verovert. Maar dit duo doet veel meer dan dat! Het grafisch projectbureau Not Too Arty is ook één van hun hersenspinsels. Daar ontwikkelen ze werk voor bedrijven & eigen collecties. Hun inspiratie ligt bij grafische mode trends, Scandinavische interieurs en koffie tout court. Daarnaast zijn Yves & Bert ook communicatie- en brand coaches voor jonge ondernemingen. Driftig helpen ze creatief ondernemerschap de juiste richting te vinden. Ontdek mee wat hen boeit als guest editors.

www.deinvasie.be

Belmodo.tv = That's robot love at first sight!

#DIVG

We liggen in de zetel. De Invasie van Gent is achter de rug, afgebroken en de hashtag #DIVG gaat stilletjesaan uitsterven. Maar niet voor we jullie nog ons point of view van een fantastisch weekend hebben meegegeven!

Kijk en herbeleef als je 1 van de meer dan 7.500 bezoekers op #DIVG was. Of kijk en wees teleurgesteld als je toch voor #RVV gekozen hebt.

Tot de volgende keer!

Strijdbare groeten,
Yves & Bert 

À Brussel – in Bruxelles

We komen er graag, in onze hoofdstad. Een namiddag op de Zavel, de Grote Markt (zonder te veel toeristen) en ronddwalen door de buitenwijken: er is niets veel leuker op een mooie dag.

Maar liefst van al komen we in de buurt van Linda Van Waesberge, jurylid en stijlgoeroe. Dansaert is en blijft een heerlijke plek om rond te hangen en te shoppen.


(c) Mapp

Bij Mapp bijvoorbeeld, een heerlijk Brussels winkeltje waar je al blij wordt van de verkopers alleen. Vrolijk, het ruikt er lekker en ze hebben een perfect uitgekozen assortiment. Zoals het frisse Commune de Paris, T-shirts met mannen met snorren.


(c) Commune de paris

Ook all time favorite Stijl kan je vinden in de Dansaertwijk. Er is waarschijnlijk geen andere winkel die beter doet in verkopen van Belgische topmerken. De fluo oranje Dries Van Noten broek is een van die items die nog jaren zal meegaan!


(c) Stijl


(c) Hunting & Collecting

Vergeet ook niet Hunting & Collecting, de perfect concept store: een mix van interieur must-haves, high-end fashion en het toegankelijke Topman in een hippe shop.


(c) Linda & (c) Or

Afsluiten doe je met een koffie bij Or. Met of zonder Linda. Of ons, als we in de buurt zijn.

Kaat Pype

We hadden nooit geloofd dat een barst in de muur zo schoon kan zijn. “Out of Order” toont die barsten, een fantastische collectie van fotografe Kaat Pype die je nu bij Ydee kan zien in het kader van MaartDesignMaand in Gent.

Klik hier voor de website van Kaat Pype. Surf ook naar de website van Ydee of kom alles te weten over de Maart Design Maand in Gent via de website.


(c) Kaat Pype

We volgen Kaat haar werk al vijf jaar en ze blijft ontzettend inspireren. De tentoonstelling bij Ydee opende twee weken geleden. “Out of Order” is een fotografiereeks waarmee ze kunst & design dicht naast elkaar plaatst. Haar fotografie is meer dan een beeld, het is een echt deel van je interieur. En dat van iemand anders.

Je voelt het, het is moeilijk om te benoemen wat het werk van Kaat nu echt is (behalve heel echt mooi), en dat was het ook, toen Yves de tentoonstelling met een rede moest openen.


(c) Ydee

Kaat lapt alle te volgen regels aan haar laars, blijft zichzelf bijscholen, gaat elke vorm van artistiek geleuter uit de weg. Maar is evengoed zo onbegrijpbaar als de kunstenaar. Net daarom is Out of Order zo sterk: je mag en moet het ook gewoon mooi vinden.

Kaat heeft naast Out of Order ook een portrettenreeks. Ze krijgt wel eens te horen dat “wat bizar is, oogt bij jou normaal; en wat normaal is oogt bij jou bizar”. En dat klopt ook in haar portretten.


(c) Kaat Pype


(c) Kaat Pype

De expo "Ouf of Order” loopt nog tot eind maart tot bij Ydee. De collectie blijft er permanent.

De Invasie achter de schermen

Zo vlak voor De Invasie van Gent schudden en beven we altijd een beetje. Dat evenement is een jaar keihard werken door heel veel verschillende mensen. Net een week ervoor krijg je al wel eens de bibber in je lijf. Maar dan denken we aan de strijdbare, grappige & fijne momenten die eraan vooraf gaan.

Zoals onze eerste ontmoeting met Dutch Design Week, ergens in de zomer, in hun kantoor in Eindhoven. Het jaarlijkse evenement was in volle voorbereiding en wij gingen er ons verhaal vertellen. Bleek dat ook zij, net als ons, de basisinsteek 'ten dienste van de ontwerper' namen en net dat zorgt ervoor dat we goed kunnen samenwerken.

Hans Robertus – directeur van Dutch Design Week – komt vertellen over zijn evenement en jonge ontwerpers op #DIVG. Op Dutch Design Week ontdekten we ook Ixxi.nu : een heerlijk ophangsysteem dat je kunt customizen zoveel je wil. Dit weekend zie je 't met onze robot!'

Het hele team van De Invasie zoekt altijd naar fijne samenwerkingen. Belmodo.tv was één van onze eerste liefdes, en onze laatste hartstochtelijke relatie gingen we aan voor Maart Design Maand: samen met Fré (van Designmarkt), Emma (van Myfashionblog), Saskia (van Kask) en Katrien (van Stof-e-ring) doken we in bed om een nieuwe love baby te maken: Maart Design Maand was en is intussen al een begrip in Gent geworden. Volgend jaar dus meer van dat!

Eén van de spannendste dingen aan een evenement is het maken van de campagne. De robots (wij, maar ook Kaat, Heide, Pieter en Yousra) steken daarvoor graag een tandje bij in onze creatieve hoofden.

Die creativiteit leidde dit jaar o.a. tot een vette krant (met 48 pagina's dikker dan je gemiddelde dagblad ;-) ), een funky huisstijl en ook onze Gentse Koppen. Jan Cnudde was voor deze onze huisfotograaf die bekende Gentenaars vastlegde die zich ook klaar maakten voor #DIVG. Nu jij nog!

En als we dan de volledige richting bepaalt hebben rest ons het belangrijkste. Strijders kiezen. Onze wilde en hoofdzakelijk vrouwelijke jury selecteerde er zo'n 60. Black Balloon gooit er in hun Black Balloon Room nog eens een tiental extra tegenaan. Het moet gezegd: selecteren met een luide groep eigenzinnige dames is een hele uitdaging, maar het loont de moeite. Het resultaat kan je nu deels zien in het stadsparcours en zaterdag en zondag helemaal op De Invasie van Gent.

Je ontdekt alle strijders via de website van De Invasie van Gent. 

Rapha & Cooper bikes

Mijn goeie voornemen voor 2012 was meer op de fiets springen. Dat begon met de zoektocht naar wat voor mij de ideale fiets is. Toegegeven, de passie voor fietsen was wat aangewakkerd door het prachtige Rapha, maar daarover straks meer. 

Een fiets om de 30km van waar wij wonen tot HUB#2 (De Invasie werkplek in Gent) af te leggen, het hardlopen af te wisselen met snelfietsen, maar ook om op't gemak een brood te halen.

Ik viel voor Cooper Bikes! Een bekende Britse naam die geschiedenis schreef met de Mini Cooper & dat nog eens deed met the new mini. In 2009 brachten ze een reeks fietsen op de markt. 

Check de Cooper bikes website voor alle info!


Foto's Jan Cnudde & Cooper Bikes

Christian van Exceller Bikes in Brugge kon m'n enthousiasme over Cooper helemaal aanwakkeren met cijfers en kenmerken, en een koffie erbovenop. Cooper Reims stond in no time bij ons thuis, te blinken naast Berts Electra Ticino.

Klik hier & ontdek alles over Exceller Bikes!


Foto's Cooper Bikes & Exceller Bikes

Rapha lag dus mee aan de oorsprong van mijn goeie voornemen. Dit jonge brand (2003) uit Londen ademt “fietsen” uit. Het toont dat fietsen veel meer geworden is dan Beer & Biking (zoals we de wielertoeristen wel eens noemen). Met Rouleur magazine, Rapha Condor Team en een totaal geloofwaardig verhaal hebben ze een brand new on top sports brand opgericht.

Klik hier voor de Rapha website.  Hier voor de website van het Rapha Condor Team. 


Foto's Rapha

Voor de hipsters onder ons passen 'City Riding' en 'Training & Racing' piekfijn in het plaatje: sterke branding, prima entrepreneurship en vooral een goed product.


Foto's Rapha

Dat Paul Smith met zowel Cooper als Rapha een link heeft, is voor één keer louter toeval. Smith maakte al eerder een collectie met Rapha & doet het opnieuw voor SS2012. Je kan alles nu al bestellen via de Rapha website


Foto Rapha

Yves

Ilse Acke & Jeffrey Vanhille

Er zijn zo van die mensen met een feilloos smaakgevoel. Ilse Acke en manlief Jeffrey Vanhille zijn er zo twee. De een uit het in textielontwerp én het weven ervan, de ander in de übertrend ReReRe (recuperatie, renovatie, recycle).


Inspiratiemix van Ilse Acke & Jeffrey Vanhille.

Het zijn key items in huis en garderobe geworden, die Ilse Acke's en meubelen van Jeffrey: je vindt er intussen al twee sjaals (een dromerige, en eentje met de luide haan als inspiratie), een Scandinavisch zeteltje die we kregen van een vriendin en dat een nieuwe toekomst kreeg, en kussens met fel geel als fluo toon.


Inspiratie van Ilse Acke's blog.


Inspiratie van Jeffrey Vanhille's blog.

Ook dat maakt hen zo leuk: ze schuwen kleuren niet, en ze gaan er alle richtingen mee uit. Hun blogs zijn dan ook inspiratiebronnen voor liefhebbers van schone dingen. Kijk maar eens op de blog van Ilse Acke of Jeffrey Zijn Meubels. Ilse en Jeffrey moet je volgen, kopen en van houden. Net als wij doen!

Naar boven

    Instagram