Fashion & Lifestyle agenda

september 2015

Jazz Age. The Roaring 20s - Jazz Age. De bruisende jaren 20

10am op 12 september tot 10am op 13 maart

The roaring twenties: jazz, zwierige jurken, pearls and drinks. Een periode die tot de verbeelding spreekt en waar ik maar al te graag in geleefd zou hebben. 

Op gebied van mode waren de roaring twenties heel vernieuwend. De vrouwen lieten zich helemaal gaan, knipten hun haren kort en droegen kortere jurken. Het was de tijd van het opkomende succes van Gabrielle “Coco” Chanel, de tomboy die zich aan geen enkele vestimentaire code hield en gewoon haar eigen ding deed. Alles mocht gedurfder en gewaagder en 's avonds verschenen vrouwen in creaties met pailletten, sieraden en open rug.

Geïntrigeerd door de roaring twenties? Het Modemuseum in Hasselt wijdt er vanaf zaterdag 12 september 2015 een volledige expositie aan. De expo vertelt het boeiende verhaal van deze intrigerende periode en natuurlijk krijgt mode een belangrijke plaats. Hoe inspireerde de roaring twenties de huidige mode? Dat ontdek je aan de hand van creaties van onder meer Dries Van Noten, Lanvin en Prada. Tot en met zondag 13 maart 2016 kan je de expo bezoeken. See you all there!


© Modemuseum Hasselt

Naar boven

    Instagram